TOPP 10 JAKTHUNDAR

DE 10 MEST POPULÄRA JAKTHUNDAR
DE 10 MEST POPULÄRA JAKTHUNDAR

DE 10 MEST POPULÆRE JAGTHUNDE

Jaktsäsongen är här, och det innebär att du nu kan ta med dig din fyrbente vän på nya jaktäventyr. Om du inte redan har skaffat dig en jakthund kan du här lära dig mer om de 10 mest populära jakthundarna, och vilken av dem som bäst passar just dig och dina behov.

VILKEN JAKTHUND ÄR BÄST?

Det finns många olika jakthundar som efter ett stort antal generationers avel har blivit specialiserade inom olika respektive områden. Oavsett vilken ras du väljer är det viktigt att dra nytta av och respektera jakthundens egenskaper, så att man som hundägare ger hunden optimala förutsättningar att bli en bra jakthund. Nedan hittar du de 10 mest populära jakthundarna, som alla är fantastiska inom sitt respektive specialområde.

TOPP 10 JAKTHUNDAR

  1. Labrador retriever – Det finns inget dåligt väder för denna hund. Dess täta päls kan motstå alla typer av väder. Om bytet skulle hamna i en skogssjö dyker den glatt ner i det kalla vattnet för att hämta upp det till dig.
  2. Engelsk setter – Denna smäckra, muskulösa och mycket lydiga hund har ett fantastiskt luktsinne. Den kan hjälpa dig som jägare att spåra ditt drömbyte på långt håll.
  3. American foxhound – Som namnet antyder framavlades denna hund för rävjakt, och det är den fantastiskt bra på än idag. Dess styrka och storlek gör att den även kan jaga rådjur och liknande.
  4. Blodhund – Denna stora hund har 40 gånger fler luktreceptorer än människor, vilket naturligtvis är en enorm fördel om du ska spåra något – ja, den kan faktiskt inte låta bli!
  5. Beagle – Själva symbolen för rävjakt i England. Den har en mycket stark jaktinstinkt, men är samtidigt en bra familjehund.
  6. Black and tan coonhound – Denna strömlinjeformade hund rör sig graciöst i all terräng, och den är en blandning av bl.a. blodhund och foxhound, vilket gör den till en fantastisk jakthund.
  7. Tax – Ja, detta förvånar antagligen somliga, men de som faktiskt har en tax som jakthund förstår mycket väl varför den finns med i topp 10-listan. Taxen har bra luktsinne och kan jaga djur såväl ovan som under jord.
  8. Korthårig vorsteh – Har bra översikt och markerar mycket tydligt bytets position. Den korta pälsen begränsar den dock till de varmare månaderna.
  9. Engelsk springer spaniel – Dess förmåga kommer bäst till sin rätt när viltet ska upp på fötterna eller flyga iväg. När bytet är nedlagt håller den också mjukt fast det, utan att det skadas ytterligare.
  10. Chesapeake bay retriever – Denna hund har i mångt och mycket samma förmågor som nr 1 på listan, och därmed blir den överlycklig om den får hjälpa dig att jaga sjöfåglar.

JAKTHUNDAR UTSÄTTS FÖR LOPPOR OCH FÄSTINGAR

Jakthunden behöver liksom alla andra husdjur din dagliga omsorg. Den ska klappas, matas, tränas och skötas. Eftersom jakthunden ofta är ute i skog och mark med hög växtlighet är den extra utsatt för loppor och fästingar. Loppor och fästingar besvärar inte bara din hund, utan även dig och din familj.

DET ÄR LÄTTARE ATT FÖREBYGGA ÄN ATT BEKÄMPA!

Det är bäst att kväva något i sin linda! Lopporna och fästingarna tar sig lätt in i ditt hem via hundens päls. Men om du behandlar förebyggande med den populära produkten FRONTLINE Comp slipper din hund att bli byte för fästingar och loppor.