7 TECKEN PÅ ATT DITT HUSDJUR ÄLSKAR DIG

7 TECKN PÅ ATT DITT husdjur ÄLSKAR DIG
7 TECKN PÅ ATT DITT husdjur ÄLSKAR DIG

Både hundar och katter är mycket kärleksfulla varelser, som ofta visar sin tillgivenhet genom att använda signaler för att berätta för dig att de älskar dig. Men hur vet du att ditt husdjur älskar dig? Ta del av de 7 tecknen nedan – och lär dig förstå ditt husdjurs kärleksspråk.

UPPTÄCK DITT HUSDJURS SIGNALER

Signalerna är inte svåra att tolka när man väl har lärt sig förstå dem. Du har kanske ibland undrat över ditt husdjurs beteende, men det beror med stor sannolikhet på att hunden eller katten bara har kommit med en kärleksförklaring. Om du tittar riktigt noga kanske du ännu oftare och dagligen kan uppleva hur ditt husdjur kommunicerar till dig att du är högt älskad.

7 TECKEN PÅ ATT DIN KATT ÄLSKAR DIG

 1. Din katt ”knådar” dig, mattan, en kudde eller någon annan mjuk yta med tassarna, och de vassa klorna dras in och ut. Det händer ofta om du gosar med din katt när den är avslappnad.
 2. Din katt stryker sig mot dina ben när den går förbi.
 3. Din katt ger dig presenter. Om din katt är en utekatt kan det vara fåglar eller möss, men många katter överlämnar även sina favoritleksaker till sin ägare.
 4. Din katt använder sin svans för att meddela dig att den älskar dig. Svansen liknar kanske ett frågetecken eller står rätt upp.
 5. Om din katt lägger sig med magen uppåt är det en stor kärleksförklaring till dig. Den visar att den känner sig trygg och litar helt på dig.
 6. Även “kattsnack” eller jamande kan uttrycka kärlek. Jamandet kan naturligtvis betyda mycket, men om din katt till exempel jamar när du kommer hem kan detta mycket väl betyda att den är glad över att se dig igen.
 7. Din katt ger dig ett kärleksfullt ögonkast genom att blinka med båda ögonen. På så sätt säger den ”jag älskar dig”. Ge din katt ett kärleksfullt ögonkast och leende tillbaka för att visa den att kärleken är ömsesidig.

Katter anses ofta vara lite reserverade, men katter är liksom hundar mycket uttrycksfulla och tillgivna. De flesta älskar att gosa och vara i centrum, så kom också ihåg att alltid visa din katt din kärlek.

HUNDENS EVIGA KÄRLEK

Det är naturligtvis inte bara katter som är bra på att visa sin tillgivenhet och kärlek. Hunden är till sin natur också otroligt uttrycksfull och har flera sätt att visa sin djupa kärlek på. Hunden är människans bästa vän, och inte utan anledning. Här kan du se vilka signaler din hund använder för att visa dig att den älskar dig. 

7 TECKEN PÅ ATT DIN HUND ÄLSKAR DIG:

 1. Din hund ger dig en hänförd blick och behåller ögonkontakten. Att din hund ser dig djupt in i ögonen är ett uttryck för tillgivenhet och ovillkorlig kärlek.
 2. Din hund vill fantastiskt gärna ligga bredvid dig och sova – gärna i din säng. På så sätt visar din hund att den är lojal och beskyddande.
 3. Din hund ger dig sin favoritleksak. Även om du tar emot en blöt och vältuggad boll ska du komma ihåg att berömma den, eftersom den på detta sätt visar att den gärna delar sin boll med dig. Att ni är bästa vänner.
 4. Din hund hälsar dig välkommen hem med stor entusiasm. Glädjen över att vara tillsammans igen är det bästa som finns.
 5. Följer dig i vått och torrt.
 6. Din hund visar empati och tröstar dig om den märker att du är ledsen. Hundar är otroligt omtänksamma och tar väl hand om sin familj.
 7. Din hund trycker sig mot dig efter en måltid. Det råder ingen tvekan om att vägen till hundens hjärta går genom hundmagen. Därför är hunden ofta extra tillgiven efter en måltid.

Din hund har många fler olika uttryck och handlingar som kan visa att den älskar dig, och som hundägare lär du dig snabbt att tolka just din hunds signaler. Din hund kommer alltid att älska att tillbringa tid med dig och älskar när du berömmer och aktiverar den. Du hittar inspiration till hundträning här.