5 TIPS SOM GÖR HUNDBADET ROLIGARE

hundebad
hundebad

spray för att få den långa pälsen mer lättborstad.

Typiska fel när du har din hund i badet

En stor del av alla hundar är inte så förtjusta i vatten. Många gånger beror det på att de har haft en dålig upplevelse med vatten som små. Vi har samlat in fyra typiska fel och där vi guidar dig till hur man undviker att begå dem.

 1. Hunden får fel schampo
  Ett av de största misstag du kan göra är att använda schampon för människor på din hund. Det finns en anledning till att hundschampon har utvecklats. Hundens pH-värde skiljer sig från människor och utöver det innehåller våra schampon ofta parfymer som inte heller är bra för hundens hud. Så se till att använda ett riktigt hundschampo när ni badar er hund.
   
 2. Ni har för högt vattentryck
  Om du inte har ett badkar som din hund lätt kan komma in i är det en bra idé att ta en dusch där vatten-strålarna inte är för starka. Det starka trycket kan både leda till ljud som skrämmer din hund och så kan det vara obekvämt, speciellt när huvudet ska tvättas.
  Ett bra tips är att hålla din hand emellan stålarna och hunden och låta vattnet rinna igenom. På så sätt får du rinnande istället för sprutande vatten precis där du vill ha det utan att det är obehagligt för hunden.
  För att göra så att hunden inte får för mycket vatten direkt på huvudet, tvätta och skölj huvudet och öronen med en tvättsvamp eller liknande.
   
 3. Vattnet har fel temperatur
  Vattnet ska inte vara för varmt eller för kallt, så var försiktig med att inte spruta vattnet på hunden direkt innan du är säker på att hunden är bekväm med temperaturen. Precis som att människor föredrar att bada i rätt temperatur gäller samma princip för din hund.
   
 4. Hundens päls borstas inte efter att pälsen torkat
  Det är en bra idé att borsta din hund efter badet när pälsen torkas. När du borstar pälsen kommer du även få tag i de sista lösa håren som hållit sig kvar och du kommer se att din hund inte fäller lika mycket de kommande dagarna. Om din hund har en längre päls, är det som sagt bra att använda balsamspray.
   
 5. Ni belönar inte hunden
  Många hundar tycker inte att det är speciellt roligt att badas och tvättas. Därför bör ni se till att belöna hunden med godis både under och efter badet för att associera det med någonting positivt.

Lycka till och vi hoppas att våra råd hjälper er nästa gång ni tvättar och badar hunden!

Sleeknote

ID: sn-ccaf4ffa-db43-40c6-85b3-c089b75f9560

Test

Test

Test

Test

Test for Sleeknote with id placed in "Element ID"