HEMGJORD HUNDLEKSAK SOM KOMMER ATT FÅ DIN HUND ATT ÄLSKA DIG

Hemgjorda hundleksaker som din hund kommer att älska dig för
Hemgjorda hundleksaker som din hund kommer att älska dig för

Nätet och alla djuraffärer dignar av pipdjur, bollar, rep och nallar i alla möjliga former och storlekar. Leksaker för hundar är en hel industri i sig, men faktum är att du inte behöver lägga ett enda öre på att underhålla din fyrbente vän. 

Du har garanterat mycket liggande i ditt hem som kan bli fantastiska leksaker för din hund. Läs vidare för våra allra bästa guider till hemgjorda hundleksaker som kan bli din hunds nya favoriter. 

HUNDENS FAVORIT: "KNAPRIG STRUMPA"

Hundar verkar ha ett speciellt förhållande till strumpor och skor. Kanske är det en ren tillfällighet att man alltid använder skor som exempel på något hundar älskar att tugga på. Men detta är inget undantag. Det finns nämligen en hundleksak som hundar bara älskar och som du kan göra själv. Helt utan kostnad kan du skapa en fantastisk leksak med något du garanterat har liggande hemma. 
Det är ingen sko, men det är en spännande, mystisk och alldeles underbar "knaprig strumpa".  

SÅ FÖRVANDLAR MAN EN STRUMPA TILL HUNDENS FAVORITLEKSAK 

Det finns ingen leksak som är lättare att göra än en knaprig strumpa. Allt du behöver är en tjock gammal strumpa. Gärna en skidstrumpa, om du har, annars kan du använda flera strumpor för den rätta tjockleken. Dessutom behöver du en tom vattenflaska. För in flaskan i strumpan. Knyt en knut – et voila! Det knastrande ljudet inuti strumpan kommer att ge din hund många timmars underhållning och den kommer definitivt att bli en av favoriterna i leksakshögen.

GUIDE TILL FLÄTAT REP 

En annan hemgjord leksak som din hund kommer att älska är ett flätat rep. Det är relativt lätt att göra och lätt att skaffa delar till. För det flätade repet kan ex. fleecefiltar i olika färger användas. 

Gör så här: 

  • Klipp filten i remsor på 4 - 8 cm. Använd 4 remsor – t.ex. i två olika färger – som du börjar med att slå knut på.
  • Därefter flätar du ihop remsorna, precis som när du flätar en julstjärna. Låt alltså växelvis ena änden gå igenom den andra.
  • Avslutningsvis slår du ännu en knut på din hemgjorda hundleksak.
Image
HUNDLEKSAKER


Det är lätt att anpassa repet till allt från små valpar till stora hundar, eftersom filtens tjocklek avgör det flätade repets storlek.

Lycka till med dina hemgjorda hundleksaker!