SKA DU FIRA SEMESTER MED DITT HUSDJUR?

Ska du åka på semester med ditt husdjur?
Ska du åka på semester med ditt husdjur?

Här kan du läsa om 3 saker du ska vara särskilt uppmärksam på som katt- eller hundägare.

För många av oss är det snart dags för semester och för dem av oss som är husdjursägare innebär det ett par extra punkter på checklistan. Här är de 3 viktigaste sakerna ni ska tänka på så att ni alla får en bra semester.

KOM IHÅG DESSA 3 SAKER NÄR DU SKA FIRA SEMESTER MED DITT HUSDJUR:

  1. Finns det bra och trygga ramar som ditt husdjur kan trivas i under semestern? Om inte, kan du låta vänner eller familj passa din hund eller katt. Alternativt finns det många bra djurpensionat där ute.
  2. Ta väl hand om din hund eller katt i värmen. Lämna till exempel aldrig ditt husdjur i en sommarvarm bil med stängda fönster. Det är också viktigt att din hund får mycket vätska i sommarvärmen.
  3. Kom ihåg att förebygga mot fästingar och loppor, så att din hund eller katt inte tar med sig objudna gäster hem från semestern. De äckliga krypen kan vara svåra att bli av med när de väl har kommit innanför dörren och din katt eller hund riskerar att bli allvarligt sjuk om fästningen inte upptäcks i tid.

Att ta med sig sitt husdjur på semestern är en strålande idé om ramarna tillåter det. Ni har extra mycket tid att spendera tillsammans – och det kommer ditt husdjur garanterat att uppskatta.