SEMESTERAKTIVITETER MED DITT HUSDJUR

Semesteraktiviteter med ditt husdjur
Semesteraktiviteter med ditt husdjur

Oavsett årstid är semestern med ditt husdjur en underbar tid, där du kan spendera tid med ditt husdjur i antingen bekanta omgivningar eller ute på nya, spännande äventyr.

För många hundägare är det självklart att ta med sitt husdjur på camping eller till sommarstugan. Men även många katter kommer att finna sig tillrätta i nya omgivningar, förutsatt att du kommer ihåg kattens invanda rekvisita, som matskål, kattlåda, kattbädd och eventuellt leksaker.

TA MED DITT HUSDJUR PÅ NYA ÄVENTYR

Din hund eller katt kommer att älska att följa med på semestern och få uppleva nya omgivningar. Därför tycker vi att det alltid är en bra idé att – om det är möjligt – ta med sitt husdjur på semestern. Om du inte har möjlighet att ta med din hund eller katt på semestern kan du läsa om andra alternativ här.

SEMESTERAKTIVITETER: ANVÄND NATUREN SOM UTFLYKTSMÅL, LEKPLATS OCH UTMANING

  • Skog och strand är självklara utflyktsmål om du är hundägare. Enkla lekar i skogen, som kasta pinne eller kurragömma, är de flesta hundars favoriter.
  • Promenader: Om ni firar semestern hemma kan ni ändå öka er aktivitetsnivå. Hitta ett nytt promenadstråk, besök en hundrastplats eller utforska någon närliggande skog där hunden kan röra sig fritt – förutsatt att du har kontroll över den.
  • Hundlekplats: Besök en hundlekplats. I Sverige finns många hundområden med aktiviteter och redskap som kan användas fritt för många timmars lek.
  • Trädgårdar och parker: Om din katt inte är van vid att vara utomhus kan du under semestern ta med den ut i trädgården, eller till någon park och låta den utforska naturen. Du kan eventuellt köpa halsband och koppel om du oroar dig för att den ska rymma. Det är normalt att din katt blir skrämd i början eftersom den behöver vänja sig vid de nya omgivningarna. Ni kan alltid försöka igen, förutsatt att den inte vägrar att ta på sig halsbandet.

SKÄM BORT DITT HUSDJUR MED HEMGJORT GODIS

Både hundar och katter uppskattar att skämmas bort lite med nya smakintryck. Du hittar inspiration och recept på hemgjort hundgodis här och du hittar det populära receptet på kattgodis här.